Fiókom

A szélvédő és a zárak gyors leolvasztása

Itt vannak az év első hajnali fagyai, és velük együtt a klasszikus helyzetek ebben az időszakban. Reggel megérkezik az autójához, siet a munkába, és néhány percet azzal kell töltenie, hogy lekaparja az autót, vagy megvárja, amíg a fűtés leolvasztja a fagyot. Hogyan lehet ezt a hosszadalmas folyamatot rövidebb időre csökkenteni? Természetesen a következő sorokból kiderül.

ADBL Frost Eater üveg és zár jégtelenítő 

Néhány percet vesz igénybe az üveg lekaparása egy kaparóval, és a legtöbbünknek nincs sok ideje reggelente. A kaparó használata azonban nagyon kíméletlen az autó ablakaihoz is, amelyek könnyen megkarcolódhatnak. Hogy mennyibe kerül egy szélvédő cseréje, valószínűleg nem kell foglalkozni vele. Az ADBL Frost Eater névre keresztelt eszköz szinte azonnal megoldja a fentieket. A Frost Eater egy rendkívül hatékony üveg- és zár jégtelenítő, amely másodpercek alatt eltávolítja a fagyot. Szélsőséges időjárási körülmények között is hatékony, akár -60°C-ig. Újrafagyás nélkül távolítja el a jeget és a fagyot, lehetővé téve a tiszta kilátást és az azt követő biztonságos vezetést. De ami szintén nagyon fontos, hogy gyengéd legyen. A Frost Eater teljesen biztonságos az üveg, a festék, a műanyag és a gumi számára, így nem kell aggódnia a használata miatt (ellentétben az olcsó benzines termékekkel).

Az ADBL Frost Eater használata

Az ADBL Frost Eater használata nagyon egyszerű. Egyszerűen fújja rá a szélvédőre, hagyja rajta egy-két percig, és az ablak ennyi idő alatt teljesen megtisztul a hótól és a fagytól. Ez azonban inkább az extrém fagyra és hóra vonatkozik. Normál reggeli fagy esetén a szemünk láttára a fagy szinte azonnal eltűnik, és az ablak másodperceken belül tiszta lesz. Ezenkívül a fagy nem jelenik meg újra az üvegen, ami a hagyományos ablakkaparásnál gyakori. Természetesen a Frost Eaterrel leolvaszthatja az ajtózárakat, az ablaktörlőket vagy a gumiablakok kárpitját is. Ha nagyobb hóréteg van az autón, javasoljuk, hogy a termék befújása után mikroszálas ruhával törölje le a maradványokat. Nézze meg a gyártó bemutató videóját, hogy megtudja, hogyan kell használni az ADBL Frost Eater-t és hogyan reagál a fagyra. Ezenkívül a terméknek nincs alkohol- vagy egyéb nem aromás összetevő szaga, amikor felhordják, hanem gyönyörűen kókusz illata van. Az alábbi képen a reakciót láthatjuk, körülbelül 10 másodperccel az üvegre való permetezés után.



A termék fogyasztása

Az ADBL Frost Eater 500 ml-es kiszerelésben kapható, amely körülbelül 15-20 normál autó, például egy Skoda Octavia szélvédőjére elegendő. Ha az autó összes ablakát leolvasztja, akkor logikusan a fogyasztás jelentősen megnő. Erősebb fagy és jóval fagypont alatti külső hőmérséklet esetén a termék fogyasztása és a reakcióidő megnő, de nem drámaian. A zárak felolvasztásához csak fújja be egyszer a zárba, és hagyja állni néhány tíz másodpercig.

Kíméletes a festékvédő és a folyékony ablaktörlőkhőz

Mint már említettük, az ADBL Frost Eater nagy hatékonysága ellenére, még napi használat mellett is nagyon kíméletes a festékhez, üveghez, tükörhöz, műanyaghoz és gumihoz. Sokan közülünk azonban mindenféle festékvédelmet használnak az autójukon természetes vagy szintetikus viasz, sealant, kerámia védelem vagy folyékony ablaktörlő formájában. A kerámiafesték-védelemmel és a kiváló minőségű folyékony törlőkkel (sealantokkal), mint például a Carbon Collective Platinum Glass, nincs miért aggódnia, és a Frost Eater nem fogja megbontani ezt a védőréteget. Az olcsó és kevéssé ellenálló folyékony törlőkendők esetében azonban a termék megbonthatja ezt a réteget, és ismételt használat esetén akár teljesen eltávolíthatja azt. Ugyanez vonatkozik a természetes karnaubaviasszal védett festékre is, amely kémiailag nem ellenálló, és a Frost Eater nagyon gyorsan eltávolítja, ha véletlenül az ablakon kívülre kerül. Télen azonban olyan szintetikus festékvédőket kell használni, amelyek az egész telet kibírják, és ellenállnak a vegyi anyagoknak és a sónak is. Ha azt szeretné, hogy az üveg jégtelenítője soha ne veszélyeztesse a festék vagy az üveg védelmét, akkor a Fictech Frozen-t ajánljuk. A francia autókozmetikum-gyártó garantálja, hogy ennek a terméknek a használata, amely pH-semleges, és ezért lényegesen kíméletesebb, mint minden konkurens termék, nem csak a kerámiák, hanem a hagyományos sealantok, folyékony ablaktörlők vagy szintetikus viaszok védőrétegét sem bontja meg. Igen, drágább, de ez a fokozott kíméletességnek köszönhető, miközben a rendkívüli hatékonyságot fenntartja. A felhasználók 90%-a számára azonban az ADBL Frost Eater ideális és nagyon biztonságos megoldás az ablakok és zárak fagymentesítésére. 

Autor: Ing. Karel Konečný
A képek vagy a szöveg másolása tilos! Minden jog fenntartva.

Hasonló cikkek

A bőrülések helyes ápolása
Megmutatjuk a bőrülések helyes ápolását, hogy sokáig új kinézetűek maradjanak.
Teljes cikk
Az autó belső részének tisztítása
Útmutató a műszerfal és a jármű belső részeinek egyéb matt hatású műanyagainak tisztítására.
Teljes cikk
7 lépés a tökéletesen tiszta autóhoz a tél után
A hosszú tél megviselte az autó külsejét és belsejét, tisztítsuk meg együtt, és készítsük fel a tavaszra!
Teljes cikk
Az autó viaszolása
Leírtuk az autó festékének viaszolásának lépéseit a mosással, a festék dekontaminálásával és a viaszolás előszítésével együtt.
Teljes cikk
Autómosás megfelelően és kíméletesen
A megfelelő autómosási eljárás fontos a tiszta, fényes és karcmentes festékhez, cikkünkben pedig megmutatjuk, hogyan moshatja le kíméletesen, száríthatja meg és tuningolhatja fel tökéletesen az autóját
Teljes cikk
Hogyan lehet gyorsan és biztonságosan eltávolítani a madárürüléket a festékről?
A madárürülék nagyon veszélyes az autó festékére, amely visszafordíthatatlanul károsodhat. Ezért elengedhetetlen, hogy gyorsan eltávolítsuk az ürüléket, és ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.
Teljes cikk
Melyik a legjobb festék védelem télre?
Közeledik a tél, és Ön talán döntés előtt áll, hogy milyen téli festék védelmet vásároljon. Cikkünkben arról lesz szó, hogy miért érdemes télen védeni a festékréteget, és mely termékek a legmegfelelőbbek.
Teljes cikk
Tíz tanács, hogyan készítsük fel az autót télre
Előttünk áll a hosszú tél és ez azt jelenti, hogy a jármű üzemeltetése, megjelenése és különönsen a karbantartása szempontjából még igényesebbek lesznek a feltételek. Ezért összeállítottunk 10 tippet az autó téli felkészítésére.
Teljes cikk
Hogyan fertőtlenítsük a légkondicionáló berendezést?
Itt a tavasz és vele együtt eljött a légkondicionáló fertőtlenítésének az ideje. Eltávolítja a kellemelten szagokat és a szellőzőben megtelepedett baktériumokat.
Teljes cikk
A folyékony ablaktörlők felvitele az ablakra
A folyékony ablaktörlők erősen taszítják a vizet és a szennyeződéseket, segítenek az ablakok tisztán tartásában és lehetővé teszik az esőben történő vezetést ablaktörlők nélkül. A cikkben megtudhatja, hogyan kell helyesen alkalmazni a terméket.
Teljes cikk

Hozzászólások a cikkhez